Yemen, Direniş Ekseni’nin Gücüne Güç Katmıştır

  • 12 Kasım 2019
  • 572 kez görüntülendi.
Yemen, Direniş Ekseni’nin Gücüne Güç Katmıştır

 Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bölgesel gelişmelere ilişkin bir konuşma yaptı.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’nin “EÄŸer Ä°srail Yemen’e saldırırsa ona sert yanıt verilecektir” açıklamasına dikkati çeken Hasan Nasrullah, “Bu açıklamanın önemi 5 yıldır büyük ordularla savaÅŸan bir lider tarafından dile getirilmesidir. Yemen, günümüzde füzeden Ä°HA’lara kadar en geliÅŸmiÅŸ silahlara sahiptir. Ayrıca bu silahları kullanacak kadar da cesurdur” ifadesini kullandı.

Nasrullah, “Yemen, DireniÅŸ Ekseni’ne güç katmıştır. Bu çok önemli bir geliÅŸme. Hem düşman hem de DireniÅŸ güçleri bu konunun önemini biliyor. Sana’da binlerce kiÅŸi saatlerce Ensarullah Lideri’nin konuÅŸmasını bekliyor. Bunun çok önemli bir siyasi mesajı vardır” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah Lideri, Ä°ran’ın ABD yaptırımları karşısında dik bir duruÅŸ sergilediÄŸini ve Trump’ın Ä°ran politikasının baÅŸarısız çıktığını belirterek, “Günümüzde bazı bölge ülkelerinin tavrı deÄŸiÅŸmiÅŸtir. Herhangi bir ülkenin ismini vermeyeceÄŸim, ama bazı ülkeler Ä°ran aleyhine çalışıyorlardı. Tehdit, baskı, yaptırım ve Ä°ran’ı müzakere masasına çekmek için kullanılan tüm yöntemler ABD’nin iÅŸine yaramdı. Trump çoktandır telefon başında Ä°ran’la görüşmeyi bekliyor” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Trump’ın tüm hesaplamaları petrol ve para çerçevesinde. ABD’nin nasıl DoÄŸu Fırat’tan çıktığını ve sadece petrol sahalarında bazı askerleri beklettiÄŸini herkes biliyor.” diye konuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.