Yemen Ensarullah Hareketi’nden Suudilere Tepki

  • 12 Ekim 2019
  • 502 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullah Hareketi’nden Suudilere Tepki

Yemen Ensarullah Merkez Konseyi üyesi binlerce yeni Amerikan gücünün Suudi Arabistan’a gönderilmesine tepki olarak 14 bin askerin yapamadığını daha fazla askerin de yapamayacağını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine habere göre Yemen Ensarullah Hareketi Merkezi Konseyi üyesi Muhammed Ali El Husi’nin raporuna göre Yemen Cuma akşamı kendi Twitter hesabından Amerika hükümetinin Batı Asya’ya daha fazla askeri güç gönderme ve ortakları ile bölgede kan dökme ve savaş çıkarma, hür milletleri baskı altında tutma planları yapmak yerine demokrasi, eşit hayat hakkı ve uzlaşmak için çaba göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yemen Ensarullah üyesi Amerika’nın her daim insan haklarını yaymak istediği iddialarına değinerek pratikte ortaklarına özellikle de Yemen’de insani durumu daha da vahimleştirmelerine yardım ettiğini söyledi.

El Husi Amerikan hükümetinin yıkım ve felaketten başka bir sonucu olmayan hasmane siyasetleri yerine yeni siyasetler izlemeye başlamasına vurgu yaparak Amerikan halkının da hükümetlerinin Vietnam, Irak ve Yemen savaşlarından hiçbir çıkar ve kar elde edemediklerini bilmeleri gerektiğini söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Konseyi üyesi Yemen milletinin Amerika liderliği, silahları ve güçlerinden korkmadıklarını ve Amerikan güçlerinin kalabalıklaşmasından da tırsmadığını Yemen savaşının Amerikan zararına olacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.