Yemen Hizbullahı ve Ordu Birlikleri, 111. Piyade alayına bağlı sahil güvenlik güçleri askeri kampını yeniden ele geçirdi.

  • 18 Nisan 2015
  • 847 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı ve Ordu Birlikleri, 111. Piyade alayına bağlı sahil güvenlik güçleri askeri kampını yeniden ele geçirdi.

Yemen’de halk komiteleri desteğiyle ordu birlikleri, Arap Denizine bakan Şakra Ebyen Bölgesinde konuşlanan 111. Piyade alayına bağlı sahil güvenlik güçleri askeri kampını yeniden ele geçirdi.

Yemenli kaynaklar, Ensarullah hareketine bağlı halk komiteleriyle destekli ordu güçleriyle radikal silahlılar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bunun sonucunda tam bir rakam verilmemekle birlikte her iki taraftan kurbanların düştüğünü açıkladı.

Ordu ve güvenlik güçleri ayrıca, Aden’de 35. Alay’daki hava savunma mevkiini tamamen kontrolleri altına aldı.
Öte yandan Âl Suud rejim uçakları, petrol yan ürünleri, ulaşım ve ulatırma ile elektriğin yaklaşık tüm olarak kesilmesi gölgesinde, muhtelif bölgelere yöenlik hava bombardımanlarını sürdürdü.

Yerel kaynaklar, bombardımanların Başkent Sana’da bir kaç semtin uluslararasınca yasaklı silahlarla hedef alınması sonucunda şiddetli patlamalara neden olduğu, kurban veya yaralılarla ilgiliyse hiç bir bilginin alınamadığını belirtti.

Bombardımanlar, Aden’de Cumhuriyet Sarayı ve el Kemb kampının hedef alınması sonucunda ölü ve yaralıların düşmesine kamu binaları ve vatandaşların evlerinde korkunç yıkımlara yol açtı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.