Yemen için en iyi çözüm diyalogdur

  • 07 Temmuz 2016
  • 890 kez görüntülendi.
Yemen için en iyi çözüm diyalogdur

Yemen devrim yüksek komitesi başkanı Muhammed Ali el-Husi, Yemen buhranı için en iyi çözüm yolunun müzakere olduğunu söyledi.

El-Alem haber sitesine göre, el-Husi, bu ülkede buhranın, her türlü şiddetten uzak bir şekilde halledilmesi ve müzakere ile çözülmesine hazır olduklarını belirterek, Yemen’den Arabistan’a firar edenlerin ülkelerine dönmelerini ve Yemen buhranının çözümü için yeni müzakerelere oturmalarını istedi.

El-Husi, Arabistan’ı Yemen milletinin düşmanı nitelerken, bu ülkenin düşmanlarına bel bağlayıp ülkenin sorunlarının çözülmesini beklemenin abesle iştigal olacağını bildirdi.

Ensarullah halk hareketi lideri Abdulmelik el-Husi de, Ramazan Bayramı münasebetiyle yaptığı konuşmada, Yemen halkının, saldırgan ve işgalcilere karşı son derece uyanık olmaları ve birlikteliğini korumaları gereğine vurgu yaptı.

El-Husi, başta Arabistan olmak üzere teröristlere destek veren ülkeleri de uyardı.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail ve hamisi Amerika’nın siyasetleri doğrultusunda 1 yılı aşkındır Yemen’e saldırılara devam eden Arabistan’ın cinayetlerinde bu zamana kadar binlerce sivil hayatını kaybetti ve Yemen’in önemli altyapıları da yok edildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.