Yemen müzakere heyetinden İran’a teşekkür

  • 23 Ağustos 2016
  • 908 kez görüntülendi.
Yemen müzakere heyetinden İran’a teşekkür

Kuveyt’te Yemen müzakere heyeti başkanı ve Ensarullah hareketi sözcüsü Yemen olayları karşısında İran İslam cumhuriyetinin izlediği siyasetlerden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü ve müzakere heyete başkanı Muhammed Abdusselam, İran İslam cumhuriyetinin Yemen büyük elçisiyle görüşmesine temasla, Milli uzlaşıyla ilgili tahran yönetiminin tutumundan dolayı teşekkürlerini bildirerek bu desteğin devam etmesini istedi.

Abdusselam ayrıca Yemen siyasi meclisinin kurulmasının ülkede barış ve huzurun sağlanması ve halkın sorunlarının giderilmesi yönünde önemli bir adım olduğunu, komplocuların Yemen halkının haklarını müsadere etmek suretiyle kendilerine meşruluk kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Abdusselam ayrıca es-Someriye televizyonuna yaptığı bir başka açıklamasında ise, “Bizler Arap Rejimlerinin Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirilmesi çabalarını bu rejimin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlere ortak olma olarak görüyoruz.  Yemen’e paralı orduyla yapılan saldırıların devam etmesi Siyonist düşmana yapılan en büyük karşılıksız hizmettir. Tecavüzcü güçler İslam Ümmetini birleştirme ve Siyonist Rejim’e karşı ciddi bir operasyon yapılması için çabalarının üçte birini harcasalardı yeterli olacaktı” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.