Yemen’den BM’ye yakıt uyarısı

  • 25 Eylül 2019
  • 568 kez görüntülendi.
Yemen’den BM’ye yakıt uyarısı

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi başkanı Muhammed Ali Husi, BM’yi Yemen’de yakıt sıkıntısıyla ilgili sorumluluğunu yerine getirmediği için eleştirdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Yemen İnkılabı yüksek komitesi başkanı Muhammed Ali Husi, mütecaviz güçlerin yakıt taşıyan gemilerin Yemen’in Batısındaki Hudeyde limanına yanaşmasına izin vermediğini, BM’nin ise mütecavizlere karşı herhangi bir adım atmadığını belirtti.

Husi açıklamasının devamında, Yemende ciddi yakıt krizi yaşanırken, BM’nin mütecaviz güçlere karşı sessizliğinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Daha önce ise Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Hudeyde limanında yük gemilerinin boşaltılmasının mütecavizler tarafından engellenmesini savaş eylemi niteleyerek, BM’nin bu konudaki kayıtsızlığını eleştirmişti.

Amerika’nın desteğini arkasına alan Suud rejimi, BEA ve bazı diğer Arap rejimlerin desteğiyle Mart 2015’ten itibaren Yemen’e saldırılarını sürdürürken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.