Yemenli göstericiler el-Hodide limanına ulaştılar

  • 25 Nisan 2017
  • 1.199 kez görüntülendi.
Yemenli göstericiler el-Hodide limanına ulaştılar

Arabistan saldırılarına karşı muhalefet bağlamında yürüyüş gösterisi düzenleyen Yemenli eylemciler bugün hedefleri el-Hodide limanına ulaştılar.

İRİB’in bildirdiğine göre “Ekmek için Yürüyüş” başlığı ile düzenlenen gösteride Yemen halkı 225 km’lik yolu katederek el-Hodide limanına ulaşınca, attıkları sloganlarla Arabistan’ın yemen saldırılarının durdurulmasını istediler.

Yemenli göstericiler ayrıca dünya toplumundan insani yardımlarını el-Hodide limanı üzerinden yemen halkına ulaştırmalarını istediler.

Söz konusu protesto yürüyüş geçen çarşamba günü ve başkent Sana’da bulunan BM ofisi önünden el-Hodide limanına doğru başladı.

BM geçen hafta Arabistan’a çağrıda bulunarak, Yemen halkına uluslararası insani yardımların ulaştırılabilecek tek bölge olan el-Hodide’ye saldırmamasını istedi.

Suudi Arabistan bu limandan Yemen’e silah ve mühimmat taşındığı iddiası ile bölgenin askeri bölge olduğunu ilan ederek limanı kapatmak hedefinde. Yemen halkına gönderilen gıda ve ilaç yardımlarının %80’i Yemen’in en büyük limanı olan el-Hodide üzerinden gerçekleşiyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.