Yemen’li kadınlardan Suud karşıtı gösteri

  • 12 Haziran 2015
  • 989 kez görüntülendi.
Yemen’li kadınlardan Suud karşıtı gösteri

Yemenli kadınlar Arabistan ve müttefiklerinin, ülkelerine yönelik saldırılarına itiraz amacıyla protesto gösterileri düzenlediler.
Yemen’in El Mesire televizyonun bugün verdiği habere göre, Yemenli kadınlar başkent Sana’nın El Sebin bölgesinde düzenledikleri protesto gösterilerinde, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik muhasara ve saldırılarının yenilgiye mahkum olduğunu vurguladılar.
Gösteriler sırasında, “Zafer İslam’ındır” sloganları atan Yemenli kadınlar, direnişe devam edecekleri ve saldırganların karşısında duracaklarını belirttiler.
Yemenli kadınlar, gösterilerin sonunda yayınladıkları bildiride, Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarını destekleyen kişilerin yargılanmalarını istediler.
Göstericiler ayrıca, Yemenli tüm siyasi gruplardan kendi aralarındaki sorunları halletmek için görüşmelere başlamaları ve bu ülkeyi yabancı tarafların kayyumluğundan-sultasından kurtarmalarını istediler.
Bu arada Suudi Arabistan savaş uçakları, Yemen’in değişik bölgelerine yönelik saldırılarında can almaya devam ediyor.
Suudi Arabistan savaş uçaklarının bugün Sade şehrinin “Yesnem” pazarına yönelik düzenledikleri saldırıda en az 11 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı belirtildi. Arabistan savaş uçaklarının tarihi Sana bölgesine yönelik saldırılarda da 3’ü çocuk ve kadın olmak üzere 5 kişinin öldüğü bildirildi.Tarihi Sana bölgesi bin yılı aşkın geçmişiyle 1986 yılında UNESCO Dünya kültürel Miras Komitesi listesinde yer aldı.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.