Yemenliler şehit Süleymani’nin terörünü kınadılar

  • 19 Ocak 2020
  • 690 kez görüntülendi.
Yemenliler şehit Süleymani’nin terörünü kınadılar

Yemen’in el’Hadide eyaleti halkı, bizzat Amerikan başkanı Trump’ın emriyle Kudüs Gücü komutanı general Süleymani ve arkadaşlarının Bağdat’ta terör yoluyla şehit edilmesini protesto ettiler.

Göstericiler başta Amerika olmak üzere siyonist İsrail ve işbirlikçileri aleyhinde slogan atarlarken, Amerika’nın bu cinayetle gerçekte terör devleti olduğunu bir daha gösterdiğini bildirdiler.

Amerika’nın bölge ülkelerinin  toprak bütünlüğü ve hakimiyetini hiçe saydığını bildiren göstericiler bütün ülkelerden ve halklardan Amerika’nın ülkelerindeki varlığına son vermeleri için çaba göstermeleri ve Amerika’yı kınayan protesto gösterileri düzenlemeleri çağrısında bulundular.

Bu arada Amerika’nın general Süleymani ve arkadaşlarına yönelik terör saldırısının yankıları dünya düzeyinde devam ederken İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, Amerika’nın Irak’taki askeri üslerine düzenlenen füze saldırılarının general Süleymani’nin intikamını alma yolunda ilk girişim olduğunu ve bunun devamının geleceğini bildirdi.

İran devrim muhafızları  balistik füze saldırısında en az 80 Amerikan askerinin öldüğü ve 200’den fazlasının da  yaralandığını bildirdi./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.