Yunan Parlamentosu 2015 Yılı Bütçesini Onayladı…

  • 08 Aralık 2014
  • 729 kez görüntülendi.
Yunan Parlamentosu 2015 Yılı Bütçesini Onayladı…

Yunanistan’da 2015 yılı bütçe tasarısı, gece geç saatlere kadar süren oylama neticesinde parlamentodan geçti.

290 milletvekilinden 155’inin onayını alan bütçeyle Atina’nın uzun zamandır nihayet iki yakası bir araya geldi. Başbakan Antonis Samaras, yaptığı açıklamada ‘ülkesinin onyıllardır ilk defa denk bütçe hazırladığını; bunun tarihi bir an olduğunu’ söyledi.

Yunanistan önümüzdeki yıl yaklaşık yüzde 3 büyüme hedefliyor. 3,6 milyar euro düzeyindeki açığın daraltılması için de bir dizi reform planlıyor.

Daha sert tedbirler talep eden uluslararası kreditörlerin yeni bütçeden memnun olup olmayacağı henüz belirsiz, fakat Yunan halkı bu kadarını da fazla buluyor: “Buradaki herkes bu hükümetten bıkmış. Durumu idare edebilecek ve her geçen gün ülkeyi daha zor bir duruma sürüklemeyecek yeni bir hükümet görmek istiyoruz.”

“Bu protesto ile hükümetin politikalarına direndiğimiz mesajını veriyoruz. Artık yeter. Emekli aylığı, memur maaşları, sağlık ve eğitimde daha fazla kesinti istemiyoruz.”

Yunanistan, iflastan kurtulmak için 2012 yılı başında Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 130 milyar euroluk kurtarma yardımı almıştı.

Bu arada Samaras’ın liderliğindeki koalisyon hükümetinin parlamentoda bir sonraki zorlu sınavı cumhurbaşkanı seçimi olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.