Zarif: ABD, İran karşısında yaptırım ile sonuç elde etmeyecek

  • 22 Nisan 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
Zarif: ABD, İran karşısında yaptırım ile sonuç elde etmeyecek

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Amerikan yetkililerinin bugün her zamankinden ziyade ihtiyaçları olduğu şeyin söylem ve eylemlerinde gerçekçilik ve akılcılıkla birlikte İran’daki gerçekleri anlamaları olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün akşam ABD Dışişleri Bakanı’nın İran’a karşı sözlerine gösterdiği tepkide, ABD’lilerin, İran ve İranlılar karşısında yaptırım, tehdit ve husumet ile asla sonuç almayacaklarını bilmeleri gerektiğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı’nın İran’ın nükleer anlaşma ile yükümlülüklerini yerine getirdiğine dair çelişkili sözlerine dikkat çeken Zarif, ABD’nin temelsiz suçlamalarının bu ülkenin İran’ın nükleer anlaşma uyarınca yükümlülüklerine uyduğu itirafının üstünü örtemeyeceğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Salı günü Temsilciler Meclisi Başkanı’na gönderdiği mektupta, İran’ın nükleer anlaşma ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti.

Tillerson ancak daha sonra İran İslam Cumhuriyeti’ni nükleer hayaller peşinde olmakla çelişkili bir biçimde suçladı.

İran Dışişleri Bakanı, ABD’nin UAEA tarafından PMD dosyasının kapanması sırasında yalan olduğu ortaya çıkan temelsiz suçlamalarıyla uluslararası camiayı saptırmaya artık gücü yetmeyeceğini bilmesinin gerektiğini belirtti.

Amerikan yetkililerinin İran’ı terörizme destek vermekle temelsiz suçlamaları hakkında ise Zarif, ABD’nin yanlış hesapları ve tedbirsizliği ve de geçtiğimiz senelerde bölgesel ortaklarının garazkar telkinleri yüzünden terörizmin türetip, yayıldığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.