Zarif: İmam Hamaney, Kırmızı Çizgileri Belirledi…

  • 12 Şubat 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Zarif: İmam Hamaney, Kırmızı Çizgileri Belirledi…

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İnkılap Rehberinin görüşlerine değinerek, liderliğin kılavuzluğunun çalışma şekillerini ve kırmızı çizgilerini belirlediğini belirtti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zarif, İran ile P5+1 anlaşması konusunda liderliğin görüşüyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bence de böyle. Görüşümün İnkılap Rehberinin görüşü doğrultusunda olmasından mutluyum.”
Bu yılın sonuna kadar anlaşmanın sağlanıp sağlanmayacağı konusunda Zarif “Anlaşma, karşı tarafın iradesine bağlıdır. Eğer bu irade varsa şimdi bile anlaşmaya varılabilir ancak karşı taraf iradeye sahip değilse on yıl daha müzakereler sonuçlanmaz.”dedi.
İran’a yönelik yabancı ülkelerin tehditleri ve yaptırımlarına da işaret eden Zarif şöyle konuştu: “İran milleti, sıkıntıların altında ezilmediğini ve her zaman ilerleyeceğini gösterdi.”
İran’a yönelik devlet terörü suçlamalarıyla ilgili olarak Zarif “Bu sözleri söyleyenler kendi tarafındakileri mutlu etmek için söylüyor. Bu da, yeni bir şey değil. Şimdi kimlerin terörü ve IŞİD’i desteklediği bellidir. Bakın bakalım şimdi işgal altındaki topraklarda devlet terörü Filistin halkına yönelik neler yapıyor?”dedi.
11 şubat yürüyüşüyle ilgili Zarif şöyle konuştu:”Halkımız her zaman hükûmet ve liderliğin yanında yer aldı.”
Zarif, terörle mücadele konusunda ise İran’ın şiddet ve radikalizmle mücadele konusunda tutum sergileyen ilk ülke olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.