Zarif Nükleer Müzakerelere İlişkin Açıklamalar Yaptı…

  • 15 Ocak 2015
  • 720 kez görüntülendi.
Zarif Nükleer Müzakerelere İlişkin Açıklamalar Yaptı…

İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer müzakerelerde, yeni ve kapsamlı önerilerin gündeme getirilmesi gerektiğini ifade ederek, anlaşmaya varmanın mümkün olduğunu, ancak bunun, cesaret, siyasi irade ve karar alabilmeye bağlı olduğunu belirtti.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, bugün Cenevre’de gazetecilere yaptığı açıklamada, gelinen noktada karşı tarafın karar vermesi gerektiğini, bunun ileriye doğru hareket için gerekli olduğunu kaydetti.
Zarif, İran’ın barışçıl nükleer hakkına vurgu yaparak, İslam İnkılabı Rehberi’nin fetvası uyarınca, asla nükleer silahın peşinde olmadıkları için dünyaya, nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu ispatlama konusunda hiçbir kaygıları olmadığını vurguladı.
İran Dışişleri Bakanı, Batılı ülkeler başta olmak üzere karşı tarafın gereksiz kırmızı çizgiler çekmemesi gerektiğini söyledi.
Zarif, ABD hükümetinin Kongre ile sorunu ve Obama’nın Siyonist rejim Başbakanı ile telefon görüşmesine ilişkin bir soru üzerine de ” biz nükleer müzakerelerde, ABD hükümetine karşı bir bütün olarak hareket ediyoruz, bu yüzden, ABD hükümetinin, muhtelif bölümlerinin desteğini almak ve siyasetini bütünleştirmek, ABD Yürütme Sisteminin görevidir ” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.