Zarif: Yaptırımların İran milleti üzerinde etkisi olamaz

  • 04 Mart 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Zarif: Yaptırımların İran milleti üzerinde etkisi olamaz

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, batılı ülkelerin İran aleyhindeki kanunsuz  yaptırımlarının İran milletinin nükleer enerjiye sahip olma konusundaki iradesine zerre kadar etkisinin olamayacağını söyledi.

Zarif, İsviçre’nin Montrö kentinde Amerika ve İran arasındaki nükleer müzakerelerin kulisinde yaptığı  açıklamada Amerikan başkanı Obama’nın Reuters’e verdiği demecinde İran’la ilgili açıklamasına  temas ederek; Obama’nın bile açık bir şekilde  yaptırımların İran milletinin  nükleer enerjiye ulaşma konusundaki iradesini kıramadığını itiraf ettiğini hatırlatarak,  İran’ın nükleer konudaki kararlı siyasetlerini ve iradesini sürdüreceğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, muhabirimize verdiği demeçte, nükleer müzakerelerin yeni turundaki sürece temasla, ”bu turda  yaptırım konusu ciddi olarak ele alınmaktadır. Zira yaptırımların kaldırılması İran için en önemli önceliktir. Karşı taraf bu konuda açık olmalı ve samimiyetini ortaya koymalıdır. Çünkü İran müzakerelere  samimi bir şekilde oturmuştur. Eğer siyasi irade olmazsa, o zaman müzakerelerden de bir sonuç çıkmaz” dedi.

İran ve Amerika heyetleri dün  Montrö’de, İran’ın nükleer konusuyla ilgili müzakerelere tekrar başladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.