İran’ın siyaseti bölge ülkeleriyle teamüle dayalıdır

  • 04 Mart 2015
  • 1.067 kez görüntülendi.
İran’ın siyaseti bölge ülkeleriyle teamüle dayalıdır

İran sanayi, maden bakanı vekili Mücteba Hosrovtac, İran’ın başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleriyle iktisadi çıkarlarının teamüle dayalı olduğunu ve bunun da  kazan-kazan esası çerçevesinde olduğunu söyledi.

Hosrovtac, dün Tahran’da düzenlenen ”İranlı işadamlarının Türkiye piyasalarını tanıma sempozyumu’nda yaptığı konuşmada,  İran’ın gelecek 20 yıllık  stratejisi  (İslam inkılabı rehberi tarafından belirlenen) programında  ve Direniş Ekonomisi çerçevesinde Türkiye ile ilişkilerin geliştirileceğini söyledi.

Hosrovtac, İran ve Türkiye  sanayicilerinin ürünlerinin iki ülkede  fuarlarda sergilenmesi suretiyle  adil ve sağlıklı bir rekabet ortamının da oluşacağını belirterek bu konuya  dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Hosrovtac, Türkiye’yi,  tarım ürünleri ve turizm sanayi alanında gelişmiş bir ülke olarak nitelerken, İran’dan kaliteli tarım ürünlerinin Türkiye’ye ihracatında son 11 ayda  ciddi bir artışın gözlendiğini söyledi.

İranlı yetkili, İran’ın son 11 ayda  petrol dışı ürünlerde ihracatının 42 milyar dolar olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.