Zarif’ten BM Genel Sekreteri’ne mektup

  • 29 Nisan 2016
  • 958 kez görüntülendi.
Zarif’ten BM Genel Sekreteri’ne mektup

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD’nin 2 milyar dolarlık İran mal varlıklarına el koymasıyla ilgili Ban ki-mun’a mektup gönderdi.

Dışişleri Bakanı Zarif’in yazdığı ve İran’ın BM Daimi Temsilcisi Golam Ali Hoşru tarafından Ban ki-mun’a sunulan mektubun satır başları şöyledir:

ABD Yürütme Erki yasadışı olarak Ä°ran’ın malı varlıklarını donduruyor. Bunun izinden giden ABD’nin yasama erki de ülkemizin mal varlıklarına el koymak için gereken yasaları onayladıktan sonra yargı erki boÅŸ ve dayanıksız delillerle Ä°ran’ın mal varlıklarına el koymaya hüküm veriyor.

New York’taki bir mahkeminin 11 Eylül saldırılarıyla ilgili verdiği hüküm ABD’deki yargı sisteminin ne kadar sahte olduğunu gösteren bir örnektir.

Bu hükme göre, İran’ın 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine birkaç milyar dolarlık para ödemesi gerekiyor. Amerikan yargıç tüm gerçeklere ayrkırı olarak sözü edilen terör saldırılarında İran’ın teröristlere destek verdiği ileri sürmüştür.

Sözde bir mahkeme tarafından öne sürülen bu tür dayanaksız iddialar ABD hükümeti ve kongresinin yaptığı araştırmalarla bile çelişkilidir.

Terör saldırılarının asıl faillerini temize çıkaran mahkeme kendisi bile terör mağduru olan ve terör örgütleriyle mücadelede ülkelerin en başında gelen İran’ı suçlamaktadır.

Aslında İran halkına karşı yürüttüğü düşmanca politikalar nedenilye tazminat ödemesi gereken ülke Amerika’dır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.