Amerika’nın İran aleyhinde düşmanca tutumu sürüyor

  • 18 Mayıs 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
Amerika’nın İran aleyhinde düşmanca tutumu sürüyor

Amerikan yönetimi, İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde düşmanca siyasetlerinin devamında, 7 İran vatandaşı ile İran ve Çin şirketini yaptırım listesine aldı.

İRNA’nın haberine göre, Amerikan maliye bakanlığı yayınladığı bildiride, İran’ın savunma bölümüyle ilgili olarak iki yetkiliyi, bir İran şirketi ve Çin merkezli bir kanalın üyelerini İran’ın füze programına destek verdikleri bahanesiyle yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan açıklamada, İran’ın balistik füze programına destek verdikleri gerekçesiyle yeni yaptırım kararları alındığı bildirilirken bu yaptırımlar, Amerikan başkanı Trump’ın, İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmaya rağmen İran aleyhinde yaptırımlardan vazgeçmeyeceklerini bildirdiği bir zamanda yapılıyor.

Amerika’da Trump’ın iktidara gelmesinin ardından Amerika’nın İran aleyhindeki düşmanca siyasetleri artış kaydetti.

Amerika İran’ın füze denemelerinin BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı bildirisi aleyhinde olduğunu iddia ediyor. Amerika, İran füzelerinin nükleer başlık taşıyabileceğini iddia ediyor.

Bu arada Avrupa Birliği  dış siyaset sorumlusunun sözcüsü Nebile Mesrali, İran’ın füze denemelerinin  nükleer anlaşmaya aykırı olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.