Ayetullah Mekarim Şirazi’den Azerbaycan yönetimine uyarı

  • 13 Aralık 2015
  • 896 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi’den Azerbaycan yönetimine uyarı
Kum’daki büyük taklit mercilerinden Ayetullah Mekarem Şirazi, Azerbaycan Cumhuriyeti yönetiminden kendi halkının dini haklarına saygı göstermesini istedi.

Kum’daki taklit mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarem Şirazi, Azerbaycan Cumhuriyeti’ndeki son olayların ardından yaptığı açıklamada, Bakü yönetimini, kendi halkının dini duygularına daha fazla saygı göstermesi ve dini haklarına riayet etmesi için uyardı.

Açıklamanın devamından Ayetullah Mekarem Şirazi, birkaç Müslüman’ın ölümü, yaralanması ve tutuklanmasıyla sonuçlanan Azerbaycan Cumhuriyeti polisi ile halk arasında son sıralarda çıkan çatışmalardan endişe duyduğunu dile getirdi.

Ayetullah Mekarem Şirazi, komşular başta olmak üzere İslam ülkelerinde istikrar, güvenlik ve refahın kendi arzuları olduğunu hatırlatarak, bu bağlamda ellerinden geleni esirgemediklerini kaydetti.

Ayetullah Mekarem Şirazi, ayrıca, Azerbaycan Cumhuriyeti halkından, kendi dini ve mantıkları taleplerini olabildiğince yasal ve medeni yollardan takip etmelerini ve düşmanların eline bahane vermemelerini istedi.

Ayetullah Mekarem Şirazi açıklamasının devamında, bugün bölge ülkelerinin tekfirci ve küresel Siyonizmin tehlikesine maruz kalmakta olduğunu ifade ederek, herkesin bu tehditlere karşı bütün gücüyle mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.