Beşar Esad ve Ammar Hekim, Bağdat-Şam işbirliğini ele aldılar

  • 07 Nisan 2023
  • 110 kez görüntülendi.
Beşar Esad ve Ammar Hekim, Bağdat-Şam işbirliğini ele aldılar

Irak Milli Hikmet Hareketi Lideri, Suriye Devlet Başkanı ile görüşmesinde Şam ve Bağdat’ı ilgilendiren konular ile bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

SANA’nın bildirdiğine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Irak Milli Hikmet Hareketi lideri Ammar Hekim ile görüşmede, ” Irak’ın siyasi ve güvenlik istikrarı bölge ve bu ülkenin gelecekteki rolü üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve bu ülkenin tarih ve coğrafya açısından sahip olduğu ağırlığı ayrıca bölgesel düzeyde sahip olduğu konum nedeniyle, Irak’ın siyasi ve ekonomik rolü esastır.” Dedi.

Ammar Hekim de Suriye liderleri ile görüşmenin her iki ülkenin yararına ve tüm bölge ülkeleri için bir zaruret olduğunu belirtti.

Hekim, Suriye’nin krizden kurtulmasının komşuları da olumlu etkileyeceğini, zira Suriye istikrarının tüm bölge istikrarı olduğunu, bu yüzden Suriye’de yaşanan siyasi açılımın bu ülkenin sahip olduğu itibar için olduğunu ifade etti.

Hekim, Şam ile Bağdat arasında ekonomik ve siyasi konular başta olmak üzere her alanda işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.