Cevad Zarif: Süper güçlerin hesap hataları facaiaya yol açan sonuçları beraberinde getirdi

  • 04 Ağustos 2020
  • 1.042 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Süper güçlerin hesap hataları facaiaya yol açan sonuçları beraberinde getirdi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, süper güçlerin yeni dünya düzeni sürecindeki hesap hatalarıyla istenmeyen sonuçları da beraberinde getirdiğini söyledi.

‘’Dünya Geçişte” başlıklı bir panelde konuşan İran dışişleri bakanı Zarif, Amerika’nın Irak’a saldırısının da bir hesap hatası olduğunu belirterek, bu saldırının yapıldığı daha ilk başlarda,   dünyada radikalizmin artmasına neden olacağının bilindiğini söyledi.

Dünyanın 30 yıldan beri bu dönemi tecrübe ettiğini ifade eden Zarif, bunun uzun bir dönem alacağını zira soğuk savaşın 50 yıl sürdüğünü söyledi.

Mevcut dönemin önemli özelliğinin rekabet olduğunu ifade eden Zarif, bu rekabetlerin orta ve kısa dönemli hedefleri olduğunu belirtti.

Bazılarının korona sonrası dünya için yeni düzen tanımlamak istediklerini ifade eden Zarif, bu dönemin artık tam batılı düzen olmayacağını ifade etti.

Fakirliğin günümüzde dünya genelinde bir sorun olduğunu ifade eden Zarif, bunun sonuçlarının da uluslararası düzeyde olduğunu, çözümünün birkaç ülkenin çabası ile mümkün olmadığını söyledi.

Dünya ülkelerinin kendi başlarına korona, göç, terörizm olaylarını çözemeyeceğini ifade eden Zarif, bunların çözümünün bütün herkesin çabası ile mümkün olacağını söyledi.

Güvenliğin günümüzde genel anlam taşıdığını ifade eden Zarif, ‘’Afganistan’da facia ve istikrarsızlık bekleyip, Amerika’da tam güvenlik beklenemez.‘’ dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.