Erakçi: Müzakereler verimli geçti

  • 18 Aralık 2014
  • 787 kez görüntülendi.
Erakçi: Müzakereler verimli geçti

İslami İran dışişleri bakan yardımcısı ve İran nükleer müzakere heyeti üst düzey  üyesi Seyyid Abbas Erakçi, İran ve 5+1 grubu ile  yapılan  son tur  nükleer müzakerelerin son derece yoğun ve yararlı geçtiğini söyledi.

Habere göre, Abbas Erakçi,  dün yaptığı açıklamada, İran ve  5+1 grubu arasında yeni tur müzakerelerin ise dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde ocak 2015’de tekrar düzenleneceğini ama  bunun nerede düzenleneceği konusunda henüz kesinlik kazanmadığını söyledi.

Daha önce de bir açıklama yapan Rusya dışişleri bakanı ve Rusya’nın müzakerelerdeki temsilcisi Sergey Riyabekov,  müzakereleri yapıcı ve olumlu olarak  değerlendirmiş ve müzakerelerin ocak ayı ortalarında İran ile yapılacak  meşveret doğrultusunda  nerede yapılacağının kesinleşeceğini söylemişti.

İran nükleer heyeti, 5+1 grubu ile nükleer müzakerelere katılmak üzere Abbas Erakçi’nin başkanlığında Pazartesi günü Cenevre’ye gitmişti.

İran heyeti, Pazartesi ve Salı günü Amerika ile   üç tur  ve Cuma günü de  bakan yardımcıları ve uzmanlar düzeyinde 12 saat  toplantı yaptılar.

İran heyeti müzakerelerin devamında Fransa heyeti ile de  Salı gecesi 2 saat süren bir toplantı yaptı.

 

İran nükleer heyeti ayrıca  Çarşamba günü de  Rusya ve Çin  temsilcileri ile  ikili görüşme yaparken,  ardından  ise İngiltere, Fransa ve Almanya ile  üçlü ve dörtlü görüşme yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.