Filistin direniş gruplarından Irak parlamentosunun kararına övgüler

  • 28 Mayıs 2022
  • 227 kez görüntülendi.
Filistin direniş gruplarından Irak parlamentosunun kararına övgüler

Filistin direniş grupları, Irak parlamentosunun Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayma kararına olumlu tepki göstererek, Irak’ın bu hareketini tarihi ve diğer Arap ülkeleri için bir model olarak nitelendirdiler.

Irak parlamentosu Perşembe günü toplam 329 milletvekilinden 275 çoğunluğuyla Siyonist rejimle ilişkileri suç sayan bir yasayı kabul etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yaptığı açıklamada, Irak parlamentosunda Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin reddedilmesi ve suç sayılması kararının tarihi, kesin ve ilkeli bir karar olduğunu belirtti.

Filistin İslami Cihad Hareketi de, Irak parlamentosunun kararının, düşmanın normalleşme projesi yoluyla daha fazla Arap başkentine sızmaya çalışmasını engelleyeceğini de vurguladı.

Lübnan Hizbullah hareketi daha önce Irak parlamentosunun Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayma kararını kınayan, Iraklıların Filistin davasına olan bağlılığını ve desteğini ifade eden bir bildiri yayınlamıştı.

Hizbullah Irak parlamentosunun kararını, Filistin halkını desteklemede büyük bir adım ve uzlaşmacılar için tarihi bir ders olarak nitelendirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.