General Safevi: İnkılap karşıtı çeteleri yok ederiz

  • 06 Ekim 2021
  • 1.505 kez görüntülendi.
General Safevi: İnkılap karşıtı çeteleri yok ederiz

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin askeri yüksek danışmanı General Seyyid Yahya Rahim Safevi, inkılap karşıtı terör çeteleri sınırların ötesinde bile hedef alınacağını vurguladı.

Konu hakkında medyaya demeç veren General Safevi, Kuzey Irak yerel yönetimine, İran sınırlarını güvensiz hale getirecek hiç bir silahlı inkılap karşıtı çetenin yerel yönetimin kontrolü altına bulunan bölgelerde bulunmaması gerektiğini bildirdiklerini belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kuzey Irak bölgesinde çöreklenen inkılap karşıtı çetelere karşı düzenlediği operasyona işaret eden General Safevi, Kuzey Irak bölgesi İran İslam inkılabı karşıtı çetelerin yuvası olamayacağını vurguladı.

General Safevi şu vurguyu yaptı:

İnkılap karşıtı çeteler ülke sınırları etrafında nerede olursa olsun ve bölge devletleri istedikleri kadar bu çeteleri koruma altına alarak onlara silah ve teçhizat verirse versin, bu çetelere bulundukları bölgede karşı koyarız.

General Safevi şöyle ekledi:

Gerçi inkılap karşıtı çeteler İran sınırlarında bir takım tacizlerde bulunabilir, ancak İran İslam Cumhuriyeti’nin savunma gücü karşısında hesaba bile katılamazlar. İran milleti ve silahlı kuvvetleri bugün hatta Amerika gibi büyük düşmanlar İslami nizamın askeri iktidarını itiraf edecekleri kadar güçlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.