Hariri’nin özgürlüğünün tek ispatı Lübnan’a geri dönmesidir

  • 14 Kasım 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Hariri’nin özgürlüğünün tek ispatı Lübnan’a geri dönmesidir

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Hariri’nin özgür olduğunu gösterecek tek kanıtın Lübnan’a geri dönüp istifasını kendi ülkesinden açıklaması olduğunu bildirdi.

Amerikan bir televizyon kanalına konuşan Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Hariri’nin özgür olduğunu gösterecek tek kanıtın Lübnan’a geri dönüp istifasını kendi ülkesinden açıklaması olduğunu bildirerek, “Hariri’nin Lübnan’a geri dönmesiyle birlikte tüm belirsizlikler de sona erecek. Hariri’nin en son önümüzdeki Çarşamba’ya dek Lübnan’a geri döneceğini bekliyoruz. Biz tüm politikacılarının özgürce karar alabileceği demokratik bir ülkeyiz” ifadelerinde bulundu.

Hariri’nin serbest olduğu ve kendi iradesiyle istifa kararını aldığına dair sorulan bir soruya ise Basil şu yanıtı verdi: Bunun tek ispatı, Hariri’nin Lübnan’a geri dönerek istifasını buradan duyurmasıdır. Gerçeği gün ışığına çıkarabilecek tek şey işte budur.

Lübnan Dışişleri Bakanı sözlerine şunları da ekledi: Lübnan şimdiye dek hiçbir ülkeye karşı savaş ilanında bulunmamıştır. Günümüzde de ordu, devlet, hükümet gibi Lübnan’ın farklı organları, ülkenin nihai bir istikarara varması için kendi güçlerine yeniden ulaşmak üzereler. Bu doğrultuda da Lübnan’ın istikrarsızlığını karıştırmaya uğraşan her çeşit girişimin bu ülkenin sınırları içerisinde mahsur kalmayarak çevredeki ülkeleri de kapsayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.