İkrime Sabri: İşgal Rejiminin Çocuk Yargılaması Hukuka Aykırıdır…

  • 30 Ocak 2015
  • 719 kez görüntülendi.
İkrime Sabri: İşgal Rejiminin Çocuk Yargılaması Hukuka Aykırıdır…

Filistin Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şeyh İkrime Sabri işgal rejiminin Filistinli çocukları yakalayıp cezalandırmasına tepki gösterdi. Şeyh İkrime Sabri bugün (30 Ocak) Cuma namazında Mescidi Aksa’da okuduğu hutbede işgal rejiminin Filistinli çocukları caddelerden ve sokaklardan toplayarak gözaltına alması ve insanlık dışı bir uygulamayla yargılamaya tabi tutup cezalandırması konusu üzerinde durdu. Böylece, işgal rejiminin son günlerde bayağı artış gösteren bu uygulamaları Mescidi Aksa’daki Cuma hutbesinde de bu haftanın güncel konusu olarak yer aldı.

Bu cezalandırmanın çocuk haklarından hiçbiriyle uyuşur ve onaylanabilir yanının olmadığını dile getiren İkrime Sabri, işgal rejiminin bu çocukları tamamen hukuka aykırı bir şekilde gözaltına aldığını, kendilerine kötü muamelede bulunduğunu, hukukî temellerden yoksun bir yargılamaya tabi tuttuğunu ve haklarında onaylanması mümkün olmayan haksız cezalandırmalar yaptığını ifade etti.

İşgal rejiminin amacının bu çocukların kalplerine korku ve endişe salmak olduğuna dikkat çeken Şeyh İkrime Sabri, yapılan işlemin yasalara aykırı olduğu gibi aynı zamanda tümüyle insanlık dışı olduğunu hatırlattı.

Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa’da okuduğu Cuma hutbesinde işgal rejiminin Filistinli çocuklara yönelik uygulamalarının asla onaylanamayacağını ve tamamen geçersiz olduğunu vurgulayarak bu uygulamalara insanlık adına da karşı çıkılması çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.