İngiltere, Bahreyn’de askeri üs kurmak istiyor

  • 12 Aralık 2014
  • 742 kez görüntülendi.
İngiltere, Bahreyn’de askeri üs kurmak istiyor

Bahreyn’in tanınmış din adamı Muhammed Mehdi el-Asifi yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Maname’de askeri üs kurarak halkın bastırılması için Al-ı Halife rejimine yardım edeceğini belirtti.

Mer’at el-Bahreyn sitesinin bildirdiğine göre Bahreyn’in tanınmış din adamı Asifi yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Bahreyn’de askeri üs kurma hedefinin, Al-ı Halife rejiminin tahtını korumak ve halkı bastırmak olduğunu belirtti.

İngiltere’nin Bahreyn’de askeri üs kurma çalışmalarının engellenmesi gerektiğine vurgu yapan Asifi, askeri üssün kurulmasının, Bahreyn iç işlerine müdahale sayıldığını, buna engel olunması gerektiğini, zira üssün tehlikelerinin sadece Bahreyn’i tehdit etmediğini ve tüm bölgeyi saracağını ifade etti.

Asifi, İngiltere’nin de Amerika gibi bölgede adının kötüye çıktığını ve kötü bir geçmişe sahip olduğuna işaretle, her zaman milli servetleri yağmalamak ve halk kıyamlarını bastırmaya çalıştığını, bu yüzden Bahreyn’de hiçbir yerinin olmaması gerektiğini söyledi.

 

Bahreyn’in tanınmış din âlimi ayrıca Al-ı Halife rejiminin, anlaşma üzerine tedvin edilecek bir anayasanın hazırlanmasını isteyen ve haklarını kazanmaya çalışan kendi halkını bastırmak için Arabistan’dan yardım aldığını da sözlerine ekledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.