ABD’de 1 milyon kişilik gösteri çağrısı

  • 12 Aralık 2014
  • 945 kez görüntülendi.
ABD’de 1 milyon kişilik gösteri çağrısı

Genç Siyah Kuruluşları, Ferguson’da Mike Brown ile New York’ta Eric Garner ve Akai Gurley’in beyaz polisler tarafından öldürülmesini protesto edecek. Sosyal medyada #millionsmarchnyc (New York’ta milyanların yürüyüşü) hashtag’iyle çağrı yapan organizatörler, gösterinin amacının polisin siyah halka karşı ‘ölçüsüz davranışlarına’ dikkat çekmek olduğunu açıkladılar.

Göstericiler ‘öfke günü’ adını verdikleri eylem için Cumartesi günü saat 14:00’te Washington Square Park’ta toplanıp, Manhattan’a yürüyecek.
Sivil Haklar Hareketi’nden Synead Nichols barışçıl bir gösteri çağrısı yaparken, “Bizler genç kuşak siyah aktivisitleriz. Meşaleyi taşıma görevi artık bizde” dedi.

“Adalet gelmeden hiçbir şey normal olamaz”

Mike Brown öldürüldükten sonra gösterilere liderlik eden Ferguson Action & Black Lives Matter adlı grup da yürüyüşe destek verdi.
Organizatörlerden Che Brandes-Tuka, “Polis komiserleri protestolarımızın sınırı aştığı görüşünde. Evet, New York’ta her şeyin normal bir şekilde sürmesini engelliyoruz çünkü bundan sonra hiçbir şey normal olamaz” çıkışı yaptı.

Brandes-Tuka, “Mike Brown için adalet yerini bulana kadar durmayacağız. Eric Garner için adaleti bulana kadar durmayacağız. Siyahların yaşamının kıymeti anlaşılanma dek surmayacağız” dedi.

Yürüyüş çağrısı için açılan Facebook sayfasında şu ana kadar 44 bin kişi protestoya katılacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.