İnsan hakları kuruluşlarının, Arabistan’ın çocuk katliamı uyarısı

  • 27 Mayıs 2019
  • 1.037 kez görüntülendi.
İnsan hakları kuruluşlarının, Arabistan’ın çocuk katliamı uyarısı

İnsan hakları kuruluşları, BM genel sekreterine yazdıkları mektupta, Arabistan adının savaşlarda çocuk haklarını ihlal edenler listesine almasını istediler.

Fars haber ajansı’nın bildirdiğine göre yakın zamanda Antonio Guterres’in savaş meydanlarında çocuk haklarını ihlal edenler listesini açıklaması beklenirken, insan hakları kuruluşları kendisine yazdıkları ortak mektupta, Arabistan adının da Yemen’de çocukları öldürmesi nedeni ile listeye alınmasını istediler.
İnsan hakları gözetleme kurumu internet sitesinin bildirdiğine göre söz konusu kurum ile birlikte 20 kurum, mektupta suudi savaş uçaklarının Yemen’de okullara en az 19 kez direk saldırısı ile ilgili kanıtlanmış raporuna işaret ediliyor.
Mektupta listenin her türlü siyasi yaklaşımdan uzak durulması ve itibarının korunması için kanıtlanmış rapor ve belgelere istinat edilmesine vurgu yapılmıştır.
Guterres 2018 yılında bir çok eleştiriyi de beraberinde getirdiği kararla, Suudi Arabistan adını, savaşta çocuk haklarını ihlal edenler listesinden çıkarttı.
Siyonist rejim de 2018 yılında en az 34 çocuğu şehit edip, bin 642 çocuğu da yaralamışken, söz konsu listede yer almıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.