Irak’ta teröristlerden havan topu saldırısı

  • 10 Aralık 2014
  • 1.010 kez görüntülendi.
Irak’ta teröristlerden havan topu saldırısı

Irak’ın Kazımeyn kentinde  düzenlenen havan topu saldırısında en az 17 kişi öldü veya yaralandı.

Sumeriye News sitesinin Irak hastane kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre,   teröristlerin Bağdat’ın kuzeyinde yer alan Kazımeyn kentinde dün düzenledikleri  havan topu saldırısında  en az 3 kişi ölürken 14 kişi de yaralandı.

Bu arada 4 havan topunun ise Bağdat’ın kuzeyine düştüğü bildirildi.

Irak güvenlik kaynakları da, Bağdat’ın güneyinde  meydana gelen  bir patlamada ise 4 kişinin öldüğünü 11 kişinin  yaralandığını bildirdiler.

Öte yandan terör örgütü IŞİD,  Kerkük’ün güneyinde  bir köy yakınında otobüse düzenlenen, bazı üniversite öğrencilerinin ölümü ve yaralanmasına neden olan saldırının sorumluluğunu üstlendiğini bildirdi.

Diğer taraftan Remadi’de Iraklı  bir güvenlik yetkilisi,  terör örgütü aleyhinde düzenlenen  son  operasyonlarda en az 71 teröristin öldüğünü bildirdi.

Bu arada terör örgütü IŞİD, Musul’a “vali” olarak atadığı Muammer Tuhle adlı kişiyi, hırsızlık ve ajanlık suçlamasıyla infaz etti. Kürdistan Demokrat Parti KDP Musul yetkililerinden İsmet Receb, örgüt içi anlaşmazlıklardan dolayı IŞİD’in Muammer Tuhle’yi dün kurşuna dizdiğini söyledi.

3 Aralık’ta görevden el çektirilen Muammer Tuhle’nin yerine Hüseyin Ciburi (Ebu Qalut) atanmıştı. Tuhle, 5 Aralık’ta tutuklanmıştı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.