İran Sanayi Bakanı: İtalya’nın 10 banka müdürü İran’da

  • 29 Kasım 2015
  • 851 kez görüntülendi.
İran Sanayi Bakanı: İtalya’nın 10 banka müdürü İran’da

İran Sanayi Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, İran-İtalya Bütük Ticari Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “İran bütün dünya ile ciddi ve stratejik ekonomik ilişkiler sağlamaya inanıyor ve bu çerçevede İtalya ile eski ekonomik ilişkilere dönmeyi istiyor” diye belirtti.

İki ülke ticaret hacminin geçen yıllarda en aza inerek 1.5 milyara dolar seviyesine bile düştüğünü açıklayan Nimetzade, bu rakamın aslında iki ülkenin yaptırımların uygulandığı sırada bile işbirliği yapmaya gönüllü olduklarını gösterdiğinin altını çizdi.

Yaptırımlara rağmen girişimciler ve sanayicilerin bilimsel, teknolojik ve sanayi kabiliyetlerinin artırmaya çalıştığını dile getiren Nimetzade, bunların dünya teknoloji ve bilimi ile olan mesafelerini küçültmek için çaba gösterdiklerini bildirdi.

İran-İtalya işbirliği stratejisinin yurt içi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik ortak yatırım ve uzun vadeli işbirliği yapılması olduğunu vurgulayan Nimetzade, “Rekabete dayalı üretim ve petrokimya, çelik, otomotiv ve diğer sanayilerde yeni teknolojilerin kullanılması için ortak işbirliği, yapmak istediğimiz planlar arasında” diye konuştu.

İtalya’nın 10 banka müdürünün de İran’ı şuan ziyaret eden İtalyan ekonomik heyeti arasında bulunduğunu kaydeden Nimetzade, bunun da İtalyanlar’ın İran ile ilişkileri geliştirmek için çok ciddi ve ısrarcı olduklarının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kolay bankacılık ilişkileri bulunmadan ticaretin gelişmesinin imkansız olduğunu söyleyen Nimetzade, İran’ın ucuz ve rekabete adaylı enerji üretimindeki yüksek kapasitesinden ve diğer petrol ve petrokimya ürünlerindne dolayı, kendi İtalyan ortaklarına büyük bir piyasa olduğunu aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.