İran ve Suriye Ortak Diziler Yapacak

  • 14 Ekim 2017
  • 1.298 kez görüntülendi.
İran ve Suriye Ortak Diziler Yapacak

İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu İRİB başkanı ile Suriye Enformasyon Bakanı iki ülke arasında ortak film ve dizilerin yapılması konusunda anlaştılar.

Suriye Enformasyon Bakanı Muhammed Ramiz Tercüman İran Radyo Televizyon Kurumu Başkanı Abdülali Ali Askeri ile bugün Şam’daki Radyo Televizyon Yapım Merkezinde görüşmesi sırasında iki ülke arasında medya ve dizi üretiminde işbirliğinin arttırılacağını belirtti.

İRİB başkanı Abdul Ali Aliaskeri de bu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Suriye’nin senaryo yazımı ve dizi film hazırlanması alanda üstün yeteneğinin bulunduğunu belirterek, “İRİB’in de çok geniş imkanları bulunuyor ve bu imkanları ikili ilişkiler ve ortak çalışmalar yönünde kullanmaya karar verdi” ifadasini kullandı.

Suriye Enformasyon Bakanı Tercüman kriz öncesinde Suriye’de dizi üretiminin Arap ülkeleri arasında birinci sırayı aldığına dikkat çekerken, fakat Suriye ve halkına karşı muhtelif yönlü savaş kapsamında dizi üretimi sektörünün de sistematik bir şekilde hedef alındığını ifade etti.

Dizi ve sinema üretiminin enformasyondaki önemine vurgu yapan Bakan Tercüman, dolayısıyla devletin bu sektöre büyük bir önem verdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.