Kuveyt: İran’ın mesajını Arabistan ve Bahreyn’e ilettik

  • 06 Kasım 2019
  • 657 kez görüntülendi.
Kuveyt: İran’ın mesajını Arabistan ve Bahreyn’e ilettik

Kuveyt dışişleri bakan yardımcısı Halid Carullah, Kuveyt’in, İran’ın Fars bölgesinde barışın sağlanmasına dair İran İslam Cumhuriyeti’nin mesajını Arabistan ve Bahreyn’e ilettiğini bildirdi.

Kuveyt resmi haber ajansına göre, Carullah, sözkonusu mesajların iki ülkeye iletildiğini fakat sözkonusu ülkelerden her hangi bir cevap alamadıklarını bildirdi.

Daha önce de Kuveyt medyasından el’Ceride, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin Arabistan ve Bahreyn için iki mektubu Kuveyt kanalıyla gönderdiğini yazmıştı.

Bu arada İran hükümet sözcüsü Ali Rebii de, sözkonusu haberi doğrular nitelikte İran cumhurbaşkanın iki ülkeye mektup gönderdiğini söyledi.

Rebii, mektupların mahiyetinin bölgede sebat ve barışın sağlanması ve Tahran’ın bölgenin sebatı için her türlü işbirliğine sıcak baktığını ve Amerika’nın baskılarını bölgeden uzaklaştırılması gerektiğine inandığını bildirmişti.

İran İslam Cumhuriyeti, her zaman komşularıyla ilişkilerin geliştirilmesinden yana olmuş ve bölgenin güvenlik ve barışının da ancak bölge ülkeleriyle temin edilmesine inanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.