Kuzey Kore’den ABD’nin BM’deki temsilcisine sert tepki

  • 09 Eylül 2017
  • 1.006 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’den ABD’nin BM’deki temsilcisine sert tepki

Kuzey Kore yayınladığı bildiride, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in, Kuzey Kore’nin savaş istediği yönündeki iddialarına sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore yönetimi, Amerikalı yetkilinin açıklamalarına  dikkat etmesi gerektiğini aksine Amerika’nın bu açıklamalardan dolayı büyük bedel ödeyeceği uyarısında bulundu.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, perşembe günü yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore’nin füzeleri kötüye kullanması ve nükleer tehditleri savaş için yalvardığını gösteriyor. ABD, asla savaş istemiyor ancak ülkemizin sabrı da sınırsız değil.” demişti.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Konseyde yaptığı konuşmada Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanması için gösterilen çabaların işe yaramadığına ve Pyongyang’ın nükleer programının her geçen gün daha tehlikeli bir hal aldığına dikkati çekerek, “Artık yeter, bütün diplomatik yolları tükettik ve sadece güçlü yaptırımlar bu sorunu diplomatik yoluyla çözmemizi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.