Mahmud Zehhar: “Abbas Güçlerine Rağmen Batı Yaka’da İntifâda Mümkün”

  • 04 Ekim 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Mahmud Zehhar: “Abbas Güçlerine Rağmen Batı Yaka’da İntifâda Mümkün”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, üçüncü bir intifâda için şartların yerinde olduğunu, ancak şu andaki Abbas güçlerinin 2000 yılından daha güçlü olduğunu söyledi.

Hamas hareketinin resmi internet sitesinin kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konuları değerlendiren Ez-Zehhar, Mescidi Aksa’yı savunmak ve Siyonistlerin kirli planlarını engellemek için Batı Yaka ve Kudüs halkının silaha sarılmaktan başka bir yolunun olmadığını söyledi.

Ez-Zehhar yaptığı değerlendirmede Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi’nin elindeki silahların Siyonist yerleşimcileri korumak için var olduğunu belirterek, Batı Yaka’daki zengin insan unsurunun ise işgale ve işgalciyle işbirliği yapanlara karşı her an harekete geçebileceğini hatırlattı.

Yapılan tecavüzlere Gazze’den bir misillemenin yapılması ihtimalinin sorulması üzerine Ez-Zehhar, “Gazze’ye taşımayacağı yükleri yüklemeyin ve ondan daha fazla birşey beklemeyin. Mescidi Aksa sadece Gazze halkı için kutsal değildir. Birinci derecede ümmetin sorunudur” dedi.

Coğrafi olarak direniş için harika sayılabilecek Batı Yaka ve Kudüs’teki direniş yollarını geliştirmek gerektiğine dikkat çeken Hamas lideri, çok basit ve mütevazi imkanlarla orada işgalciye gerçek hezimetleri tattırmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Direnişin elindeki Siyonist esirler konusuna da değinen Mahmud Ez-Zehhar, konunun şu an itibariyle kapalı olduğunu söyledi ve bu konuyu konuşmadan önce işgalcinin daha önceki anlaşmada serbest kalıp tekrar tutuklanan esirleri serbest bırakması gerektiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.