Pakistan’da camide patlama; 15 ölü, 21 yaralı var

  • 11 Ocak 2020
  • 2.594 kez görüntülendi.
Pakistan’da camide patlama; 15 ölü, 21 yaralı var

Pakistan’ın Kuveyte kentinde bir camide yaşanan patlamada 15 kişi hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Pakistan medyası Cumartesi günü, tekfirci IŞİD terör örgütü Pakistan’ın Bulucistan eyaletinin Kuveyte kentinde İshakabad camiine düzenlenen terör saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.

Bundan önce söz konusu terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 12, yaralı sayısı 19 olarak açıklanmıştı. Bazı yaralıların durumu ise ağırlığını koruduğu belirtildi.

Bu saldırı son dört günde Kuveyte kentinde düzenlenen ikinci terör saldırısı sayılıyor. Bundan önce Salı günü Pakistan sınır muhafaza gücüne bağlı bir araç bombalı saldırıya uğradı, saldırıda 2 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Pakistan’ın Tahriki Taliban terör örgütüne bağlı Hizbul Ahrar adlı illegal örgüt saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Pakistan Başbakanı İmran Han söz konusu terör saldırılarını kınadığı açıklamasında güvenlik güçlerinden bu tür saldırıları önlemek için ellerinden geleni yapmalarını istedi.

Pakistan Genel Kurmay Başkanı General Kamer Cavid Bujuva da silahlı kuvvetler tüm terör örgütlerini yok edinceye dek mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Bundan önce Pakistan’ın askeri ve sivil yetkilileri IŞİD’in ve hatta yandaşlarının Pakistan’da varlığını inkar ediyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.