Trump: ABD’li güçlerin çekilmesi gündemde değil

  • 11 Ocak 2020
  • 1.622 kez görüntülendi.
Trump: ABD’li güçlerin çekilmesi gündemde değil

ABD başkanı Donald Trump, Irak’lı yetkililerin özel müzakerelerde Amerika’lı askerlerin Irak’tan çekilmesi yönünde herhangi bir talepte bulunmadıklarını ileri sürdü.

ABD başkanı Donald Trump, Cuma günü FOX News televizyonuna verdiği demeçte Irak’lı yetkililerin özel müzakerelerde Amerika’lı askerlerin Irak’tan çekilmeleri yönünde herhangi bir talepleri olmadığını ileri sürdü.

Bu bağlamda Amerika dışişleri bakanlığı sözcüsü Morgan Otagus, Washington’un Irak’tan güçlerini çekmesinin yerine Bağdat ile stratejik ilişkilere dönmek istediğini iddia etti.

Amerika’lı yetkililerin söz konusu iddialarına rağmen, Irak başbakanı Adil Abdulmehdi Cuma günü, Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinde Amerika’lı askerlerin Irka’tan çekilmesi yönünde Irak parlamentosunun kararını uygulamak için bir temsilci atamalarını talep ettiği bildirildi.

Amerika’nın geçen 3 Ocak tarihinde Irak’ta İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs güçleri komutanı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutan yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve beraberlerindeki 8 kişiyi şehit ettiği saldırı ardından Irak parlamentosu 5 Ocak tarihinde tarihi bir karar alarak Amerika’lı askerlerin Irak topraklarından ihraç edilmesi yönünde bir karar almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.