Ukrayna’dan İran’a düşen yolcu uçağı hakkında tam soruşturma çağrısı

  • 11 Ocak 2020
  • 2.565 kez görüntülendi.
Ukrayna’dan  İran’a düşen yolcu uçağı hakkında tam soruşturma çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Tahran kırsalında insani hata nedeniyle düşen Ukrayna yolcu uçağı hakkında İran’dan tam soruşturma yürütmesini istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bu bağlamda yaptığı açıklamada, Ukraynalı uzmanların tam işbirliği ve bilgi erişimine sahip olmaları gerektiğine vurgu yaptı.
İran’dan tam teşeküllü bir araştırma istediklerini de belirten Zelenskiy, bu araştırmanın bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy ayrıca bu süreçte Ukraynalı uzmanlarla işbirliği yapılması çağrısında bulundu.
Ukrayna Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada,”Bu affedilemez olayın sorumluların adalete teslim edilmesini istiyoruz” dedi.
Bu arada, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi telegram kanalında da, Ukraynalı uzmanların Tahran İmam Humeyni Havalimanı yakınlarında düşen yolcu uçağı hakkında gereken tüm bilgileri aldıklarını ve İran’ın bu bilgilere erişim izni verdiğini aktardı.
Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düştü, uçakta bulunan 176 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. Hayatını kaybedenlerden 9’u kabin görevlileri ve pilottu. /
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.