Refah Sınır Kapısı Tekrar Kapatıldı…

  • 28 Kasım 2014
  • 785 kez görüntülendi.
Refah Sınır Kapısı Tekrar Kapatıldı…

Mısır’ın gözetiminde imzalanan ateşkes anlaşması gereğince Gazze’ye ablukanın tamamen kaldırılmasının taahhüt edilmesine ve Mısır’ın da bu anlaşmanın uygulanmasının gözcülüğünü üstlenmesine rağmen ablukanın bütün katılığıyla devam etmesinin gözcülüğünü ve ablukanın kapı bekçiliğini yapmayı tercih ediyor.

Mısır yönetimi Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Rafah sınır kapısını sadece iki gün süreyle ve kısıtlı bir şekilde açtıktan sonra yeniden tamamen kapattı. Uzun süren çabalardan ve ısrarlardan sonra kapının kısıtlı bir şekilde açıldığı iki gün içinde de kapının diğer tarafında bekletilen yüzlerce kişinin geçiş yaptığı ifade edildi.

Filistin Geçiş Kapıları ve Sınır Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Rafah kapısının iki gün geçişe açıldığı süre içinde geçiş için başvuruda bulunmuş toplam 2384 kişinin sınırın bir tarafından diğer tarafına geçiş yaptığı ifade edildi. Açıklamada geçiş yapanlardan 29 kişinin de cezaevlerinden nakledilenler olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre bu iki günlük kullanım süresi içinde kapıdan bazı cenazeler de geçirildi.

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari konuyla ilgili bir açıklama yaparak Gazze’ye uygulanan ablukanın tamamen kaldırılması ve Rafah kara sınır kapısının tüm geçişler için şartsız bir şekilde açılması konusunda taahhütlerin yerine getirilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.