Rusya: İran’a Yönelik Yaptırımlar Yasadışı

  • 12 Şubat 2015
  • 749 kez görüntülendi.
Rusya: İran’a Yönelik Yaptırımlar Yasadışı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve üst düzey nükleer müzakereci Sergey Riyabkov, bazı ülkelerin İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlarını, yasadışı, uluslararası münasebetlerde bilinen uygarca tavır ve kriterlere aykırı olduğunu belirtti.
Rus yetkili, İran tarafının yaptırımların baskısı altında, nükleer programı konusunda müzakere masasına oturduğuna inanmadıklarını kaydetti.
Yaptırımların işe yaradığını savunanlara hitaben Riyabkov, bunların, İran’ın nükleer programının tek taraflı yaptırımlardan sonra kat kat artığını ve ebadının daha genişlediğini bilmesi gerektiğini kaydetti.
Rusya adına nükleer müzakerelere katılan üst düzey müzakereci, İran’ın nükleer programıyla ilgili nükleer müzakerelerin devam ettiğini belirterek, son haftalarda, bu bağlamda birkaç görüşmenin gerçekleştiğini ifade etti.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Azadi Meydanında yaptığı İslam İnkılabı zafer yıl dönümü konuşmasında, yaptırımların İran’ı müzakere masasına getirdiğini söyleyenlerin yalan söylediklerini, eğer böyle ise, o zaman neden yaptırımları ağırlaştırmadan İran’la müzakere masasına oturduklarını sordu.
0010/009

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.