Sınırda nöbet tutan 3 asker yaşamını yitirdi

  • 09 Aralık 2014
  • 1.066 kez görüntülendi.
Sınırda nöbet tutan 3 asker yaşamını yitirdi

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 1’inci Hudut Piyade Bölüğü’nde 3 asker gece yarısı nöbet tuttukları kulede öldürülmüş halde bulundu. Hükumet yetkilileri, Valilik, genelkurmay ve yerel kaynaklardan alınan bilgilere ölen askerlerden biri önce iki arkadaşını sonra kendisini vurdu.

Ceylanpınar ilçesi Gökçayır Mahallesi ile Rojava’nın Serêkaniyê bölgesi Tilxenzir köyü arasında bulunan Boztepe Hudut Karakolu’nda görev yapan 3 asker nöbet tuttukları kulede öldürülmüş halde bulundu. 3 askerin cenazesi sabah saat 06.00 civarında Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Askerlerden birinin kafasında tek kurşun ikisinin ise göğüslerine aldıkları tek kurşunla yaşamını yitirdikleri bildirildi. Askerlerin cenazeleri ilk incelemenin ardından Urfa Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek. Ölen askerlerin isimlerinin Ramazan Yel, Kadir Yıldız ve Umut Aslan olduğu öğrenildi.

Gelen bilgilere göre savcı olayla ilgili olarak adli tahkikat başlattı. Askeri kaynakların verdiği bilgi şöyle: “İlk tespit olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde. Bir askerin cinnet getirerek iki arkadaşını şehit ettiği ilk bilgi olarak alınmıştır. Savcılık tarafından adli tahkikat başlatılmıştır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.