Siyonist İsrail Filistinlilerin balonlarına teslim oldu

  • 29 Haziran 2019
  • 779 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Filistinlilerin balonlarına teslim oldu

Terör rejimi İsrail, Filistinli direnişçilerin yangına neden olan balonlarına teslim olduğunu ve bu balonların gönderilmesinin kesilmesi halinde direniş gruplarının şartlarını kabul edeceğini bildirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS sözcüsü Hazım Kasım, dün yaptığı açıklamada, ‘siyonist İsrail’in önceki anlaşmaları yürürlüğe geçirecek ve arabulucular da onu takip edecek’ dedi.

Anlaşmaya göre, direniş grupları da Gazze Şeridi’nden siyonistlere yönelik gönderdikleri yanıcı balonları durduracaklar ve Filistinli balıkçılar için avlanma sahası da 15 mile çıkarılacak ve ırkçı rejim el koyduğu 60 kayığı ve tekneyi de iade edecek.

Bu arada anlaşmaya göre terör rejimi İsrail’in Gazze’nin elektrik üretimi için ihtiyacı olan yakıtı da vermesi gerekiyor.

Diğer taraftan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin ateşkes anlaşmasının gereklerini yerine getirmeyi geciktirmemesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Heniyye, dün (28 Haziran Cuma) öğle saatlerinde Birleşmiş Milletler Batı Asya Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Heniyye ve Mladenov’un görüşmede BM ve Mısır’ın çabalarıyla önceki gece yeniden sağlanan ateşkesin durumunu ele aldıkları kaydedildi.

Heniyye’nin ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Mladenov’un bugün düzenlenecek Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine değindiği ve Heniyye’nin de işgal güçlerinin barışçıl halk gösterilerine katılanlara ateş açmayı bırakması gerektiğine dikkat çektiği ifade edildi.

Diğer yandan Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün (28 Haziran Cuma) Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattı yakınlarında düzenlenen 64’üncü Cuma gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu 49 kişi yaralandı.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.