Suriye’nin kuzeyinde, teröristler birbiriyle çatışıyor

  • 03 Haziran 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Suriye’nin kuzeyinde, teröristler birbiriyle çatışıyor

Suriye kuzeyinde Türkiye’nin sınırları yakınında terör örgütü IŞİD ile diğer silahlı teröristler birbiriyle çatışıyor.
IŞİD teröristleri, Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentinin Azez ilçesi ve bu ülkenin Türkiye’ye açılan en büyük kapılarından birisi olan Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için saldırı başlattı. IŞİD teröristleri, son günlerde sınır hattına yakın noktalardaki köylere yönelik saldırıya geçti. Halep ve Carablus yönlerinden Türkiye sınırındaki Azez’e ilerleyen IŞİD güzergah üzerinde bulunan sözde Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra denetimindeki köylerin kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor.
Sözde Özgür Suriye Ordusu ile El Nusra gibi diğer terörist gruplara bağlı güçler de Türkiye sınırında bulunan ve lojistik açıdan stratejik öneme sahip olan Azez ve Es-Selame Sınır Kapısı’nı ele geçirmek isteyen IŞİD’e karşı hareket etmeye başladı.
Türkiye sınırına yakın noktada silahlı gruplar ile IŞİD unsurları arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, sık sık patlama ve silah sesleri duyulmaya başladı. Kilis’in köylerinde yaşayanları tedirgin eden çatışmalar, sırasında meydana gelen patlamaların ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da net şekilde görülüyor.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.