Tikrit, tamamen terörden kurtarıldı…

  • 13 Mart 2015
  • 931 kez görüntülendi.
Tikrit, tamamen terörden kurtarıldı…

Irak ordu ve halk birlikleri, ülkenin Kuzeyinde yer alan Selaheddin eyaletinin merkez kenti Tikrit’i terör örgütü IŞİD’in işgalinden tamamen kurtarmayı başardı.
Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Cisam, Tikrit’in IŞİD teröristlerinin işgalinden tamamen kurtarıldığını duyurdu.
Irak Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Halid Cisam dün akşam yaptığı açıklamada, Tikrit kentini işgalden kurtarmak için “Lebbeyk Ya Resulallah” parolasıyla başlayan operasyonun sona erdiğini ve kentin teröristlerin işgalinden tamamen kurtarıldığını bildirdi.
Cisam, Irak güvenlik, ordu, halk ve aşiret birliklerinin Tikrit’in merkezine girmesiyle birlikte operasyonun son bulduğunu ifade etti.
Selaheddin eyaletinde geçtiğimiz hafta başlayan operasyon, el-Elm, ed-Dur ve Tikrit kentlerinin kurtarılmasıyla sonuna doğru yaklaştığını söyleyen Iraklı vekil, bu zaferi, Irak halkı, hükümeti ve dini merciliğine kutladı.
Selaheddin Eyalet Konseyi Güvenlik Komitesi Başkanı Halid el-Hazraci de, Kül el-Irak haber ajansına verdiği demeçte, Iraklı birliklerinin Tikrit’in tamamında kontrol sağladığını ve operasyonda birkaç IŞİD unsurunun helak edildiği, bazı teröristlerin de şehirden firar ettiğini söyledi.
Öte yandan el-Enbar eyaletinde Irak birlikleri karşısında ağır darbe ve zayiat alan IŞİD örgütü, kendi ölülerini, er-Ramadi’nin Batısında yer alan Zenkure bölgesinde toplu bir mezarda gömdü.
Irak Askeri İstihbarat Dairesi de, IŞİD’in en tehlikeli isimlerinden birinin Bağdat’ın Güneyinde yakalandığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.