Zarif: Fitne, sonuç itibariyle fitne sahiplerini de yakacak

  • 08 Ocak 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Zarif: Fitne, sonuç itibariyle fitne sahiplerini de yakacak

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, fitne ve ihtilafın hiçbir müslümanın lehine olmadığını belirterek; fitne ateşini yakanların bu girişimlerinin kendilerini de yakacağını bilmeleri gerektiğini dile getirdi.
Zarif, Tahran’da Suriye başmüftüsü Ahmed Bedreddin Hassun ile görüşmesinde, İslam dünyasında mezhebi fitnenin sona erdirilmesinde alimlerinin büyük rolünün olduğuna temas ederek, İslam alimlerinin aynı şekilde pak İslam dininin çehresini karalamaya ve tahrip etmeye çalışanlarla mücadele de çok önemli role sahip olduklarını dile getirdi.
İran dışişleri bakanı, İslam dünyasının ortak tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak; Müslüman halkların çıkarlarını tehdit edenler için bu yolda yapılan giderlerin hiçbir öneminin olmadığını ve bu tehditlerin Müslümanlara dayatıldığını söyledi.
Suriye baş müftüsü de, sözkonusu görüşmede İran’ın İslam dünyasının vahdetinde önemli rolü olduğuna ve bu konudaki başarılı girişimlerine temas ederek İran’ın her zaman İslam dünyasının baş hamisi olduğunu söyledi.
Şeyh Bedreddin Hassun, İran’ın Suriye halkı ve devletine ve bütün mustazaflara verdiği desteğe de işaretle; düşmanların, İran’ın bilim, teknoloji, sanayi ve askeri alanda büyük ilerleme kaydettiğini gördüklerinde, onların şom hedefleri kapsamında bölgede dengeleri değiştirmek için mezhebi fitneye başvurduklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.