Zarif Trump’ın abartılı sözlerine cevap verdi

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.387 kez görüntülendi.
Zarif Trump’ın abartılı sözlerine cevap verdi

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan başkanı Trump’ın İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki sert açıklamalarına tepki gösterdi.

İRNA’nın haberine göre, Zarif, twitter’dan yaptığı açıklamada, Turmp’ın İranlıları tehdit etmesinin öneminin olmadığını İranlıların 40 yıldır bu gibi sözleri sürekli duyduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanı, İran’ın tarihinin bazı ülkelerin ömründen daha fazla olduğunu söyledi.
Zarif, ‘’İranlılar daha medeni oldukları halde bu lafları 40 yıldır duyuyorlar. Bizim 1000’lerce yıllık ömrümüz vardır ve bu uzun yıllar zarfında kendi imparatorluğumuz dahil, bir çok imparatorluğun çöküşünü gördük, bunlar bazı ülkelerin ömründen daha fazladır. Dikkatli ol’’ dedi.

Zarif, ‘’Bizim için bunların önemi yoktur. Dünya birkaç ay önce bundan daha sert boş laflar duydu’’ dedi.

Trump dün Twitter’den Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ‘Aslan’ın kuyruğuna basmayın’ ikazlarına karşın büyük harflerle yazdığı mesajında , ‘’Hiç bir zaman ve hiçbir vakit Amerika’yı tehdit etmeyiniz, zira bunun sonuçlarına katlanırsınız’’ iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani pazar günü Amerikalılara hitap ederek ve de onların İran petrolünün ihracatına izin vermeyeceğiz açıklamasına tepki olarak, ”’Amerikan başkanı İran’ın, tarih boyunca bölgede petrol güvenliğinin garantisi olduğunu biliyordur ve aslanın kuyruğuna basmayın çünkü İran’ın cevabı, pişman edeci olacaktır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.