Kasımi: İnziva, ABD yönetici heyetinin öfkesine neden oldu

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.413 kez görüntülendi.
Kasımi: İnziva, ABD yönetici heyetinin öfkesine neden oldu

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerika’nın yeni şartlarının, inzivada kalmış bir yönetiminin öfkesini gösterdiğini belirterek, ‘Amerika, İran halkına nasıl konuşmasını bilmelidir. Zira İranlılar saygı karşısında saygılı davranır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Kasımi, Amerika’nın nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkmasının bir hata olduğuna temasla,  Amerikan yönetiminin, bu durum karşısında çıkaracağı propaganda ile BM ve Güvenlik Konseyi’ni İran aleyhinde tutum sergileyeceğini zannettiğini ama ABD’nin bu senaryosunun İran’ın dikkatiyle etkisiz hale geldiğini’ söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Kasımi, Beyaz Saray’ın İran aleyhindeki bazı tehditlerinin Amerikan yönetiminin İranlıların kültürünü tanımamaktan kaynaklandığını belirterek, Zira İranlıların her zaman tehditler karşısında durduğunu ve tehdide tehditle karşılık verdiğini söyledi.

Kasımi, Trump’ın İran milleti aleyhindeki tehditlerine de işaretle, bunların değersiz, küstah açıklamalar olduğunu söyledi.

Amerika’nın İran aleyhindeki baskılar karşısında ABD’ye boyun eğeceği ve İran milletinin iradesini kıracağını zannettiğini belirten  Kasımi, ”Ama, Amerika, şimdi bu zannının ne kadar boş ve yanlış olduğunu pekala görmektedir’ dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.