Cenin’de Filistinlilerle Siyonist yerleşimciler çatıştı

  • 05 Ağustos 2015
  • 914 kez görüntülendi.
Cenin’de Filistinlilerle Siyonist yerleşimciler çatıştı

Cenin kentinin güneyindeki Siletu’z-Zahr beldesinde Filistinli vatandaşlar dün gece işgal güçlerinin himayesinde evlerine saldıran Yahudi yerleşimcilerle çatıştı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler Burga ve Siletu’z-Zahr beldelerine ait topraklar üzerinde kurulu olan ve işgal yönetimince boşaltılan Yahudi yerleşkesine sızdı.

Yerleşke içerisinde gruplar halinde kümelenen Yahudi yerleşimcilerin daha sonra Filistinlilere ait evleri taşlamaya başladıkları ifade edildi.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu bölgeye yakın evlerden Raid Hanfer ve Hüsnü El-Kadı’nın evlerinin saldırıda zarar gördüğünü, Yahudi yerleşimcilerin her iki eve de baskın düzenlemek istediğini fakat belde sakinlerinin yerleşimcilere karşı koyduğunu bildirdi.

Belde sakini gençlerin Yahudi yerleşimcileri taşladıkları ve peşlerine düştükleri, gençlerle yerleşimciler arasında çatışmaların yaşandığı, Yahudi yerleşimcilerin daha sonra bölge dışına kaçtığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.