Emir abdullahiyan: İran, Suriye’ye desteğini sürdürecek

  • 22 Şubat 2018
  • 1.154 kez görüntülendi.
Emir abdullahiyan: İran, Suriye’ye desteğini sürdürecek

İslami Şura meclisi başkanı özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın terörizmle mücadelede Suriye devleti ve halkına yönelik değişmez destek tutumunun aynen devam edecğeğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün konuşan  İslami Şura meclisi başkanı özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran İslam cumhuriyetinin terörizme karşı mücadele ve ülkenin yeniden onarım ve imarı konusunda Suriye devleti ve milletine olan desteğini kararlılıkla sürdüreceğini bildirerek, bunun İran’ın kendi milli güvenliğini ve bölgenin istikrarını artırma konusunda sahih ve akıllıca bir karar olduğunu açıkladı.

İslami Şura meclisi başkanı özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ayrıca Yemen krizine de değinerek, Suudilerin halen stratejik bir hata işlemekte olduklarını ve Yemen tecavüzünü sürdürmede ısrar ettiklerini söyledi.

Emir Abdullahiyan, Yemen’in Suudi rejimi BAE ve müttefikleri tarafından abluka altında tutulmasının Yemen için bir faciayı meydana getirdiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.