Ermenistan’da Kuzey-Güney Enerji Koridoru Oluşturuldu

  • 14 Nisan 2016
  • 897 kez görüntülendi.
Ermenistan’da Kuzey-Güney Enerji Koridoru Oluşturuldu

İran İslam cumhuriyeti, Rusya, Ermenistan ve Gürcistan Erivan’da bir araya gelerek Kuzey-Güney elektrik koridoru oluşturulması yol haritası imzalandı.

İran İslam Cumhuriyeti enerji bakanı Hamit Çitçiyan, Ermenistan, Rusya enerji bakanları ve Gürcistan enerji bakan yardımcısı ile dün Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bir araya gelerek bu ülkeler elektrik şebekelerinin birbiriyle birleştirilmesi amacıyla Kuzey-Güney enerji koridorunun oluşturulması yol haritası belgesini imzaladılar.

Bu koridorun oluşturulmasının söz konusu dört ülkenin menfaatine olacağını belirten ve öteki bölge ülkelerin de bu koridora katılması temennisi dile getiren İran enerji bakanı Çitçiyan, Kuzey-Güney Enerji koridorunun İslam İnkılabı Rehberinin direniş ekonomisi doğrultusunda icra edilmekte olan bin bir proje olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.