Laricani: İran’ın stratejisi ihtilaflar ve meselelerin görüşmeler yoluyla çözümüdür

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
Laricani: İran’ın stratejisi ihtilaflar ve meselelerin görüşmeler yoluyla çözümüdür

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ın stratejisinin bölgesel ve dünya meseleleri ve ihtilaflarının görüşmeler yoluyla halledilmesi yönünde olduğunu söyledi.

Laricani, dün Dünya Meclisler Birliği başkanı Sabir Hüseyin Çuderi ile görüşmesinde, İran’ın her zaman ihtilaflar ve meselelerin askeri yolla veya ordu göndermekle değil aksine siyasi görüşmeler yoluyla halledilmesinden yana olduğunu belirterek, ”Suriye ve Yemen’de görüldüğü gibi savaş bir sonuç vermedi ve bundan sonra da insani kayıptan başka bir sonuç vermeyecektir” dedi.

Ali Laricani, bölge buhranının çözümünün bölge milletlerinin iradesi yoluyla olması gerektiğini bildirirken, Hüseyin Çuderi de, görüşmede, İran’ı, Dünya Meclisler Birliği’nin etkili ve değerli bir üyesi olarak, birliğin asıl komitelerinden birinin üyesi olduğunu ve bölgesel ve dünya buhranlarının çözümünde yardımcı olabileceğini söyledi.

Sabir Hüseyin Çuderi, bölge sorunlarının görüşmeler yoluyla çözümüne vurgu yaparken, Suriye ve Yemen durumunun insani şartlar açısından esef verici olduğunu belirterek, en kısa zamanda bu buhranların görüşmeler yoluyla son bulması gerektiğini, kan dökmenin durdurulması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.